torsdag 26. januar 2012

Del 2 på turen er nådd, Haukeliseter

Fy søren så digg å få komma inn på Haukeli, her har vi tatt oss et par dager med kvile og full losji. Skal bli deilig å slappe skikkelig av etter nesten 17 dager på tur i strekk!

Øl og tre retters middag hører med når man ankommer Haukeliseter.

Turen så langt siden sist;

Vi starta fra Ljosland, her vi møtte to trivlige NPL'ere, Henrik og Håkon, som vi har hatt følge med i noen dager opp til Øyvassbu. Super koselig å ha noen å holde følge med på veien oppover. Her skilte vi lag, meg og Idun reiste ned i Sirdalen. Der vi fikk innlosjere oss på hytta til fam. Enevoldsen. Mor, far, søster Else, Stein, Ingrid og hunden Balder møtte oss på hytta med super god mat og oppvartning! Vi fikk dusje, sitte i stamp,snøbade og frotse i mat :D

Takk for oppholdet!

På veien opp til Sirdalen, hadde vi enda ikke fått testet ut teltet. Men benyttet oss av Pyttens Kråkeslott og noen DNT hytter, ikke feil å få låne noen hytter da vi har hatt motvind så og si hver dag!

Etter å fått lada batteriene på Sinnes hadde vi Stein og Far som sherpa nesten til toppen av Suleskard, det satt vi STOR pris på! Videre rusla vi inn til Øyvassbu, der vi hadde lagt igjen mesteparten av tingene våre.
Ut over kvelden kom tre staute karar gående fra Valle, som hadde lyst å slå følge med oss på turen mot Nord, Pål, Markus og Magnus. Markus og Pål ville også forske på oss, de har nemlig tenkt å skriva ein Bachloroppgave om Høykarbo og Lavkarbo på tur.

Makan til gjeng!
Jeg, Pål og Markus har spist lavkarbomat, Idun og Magnus har spist Høykarbo. Førskinga har gått ut på å måle blodsukkeret for å se om det har holdt seg stabilt og se hvordan blodsukkeret påvirker overskuddet. Det har vert opptil 8-9 stikk i fingen til dagen i tider og utider. Det har faktisk gått bedre enn jeg hadde forstilt meg å stikke meg selv i fingen, er ikke så glad i nåler og sånt.

Line moffler i seg saftig lavkarbobrød med 10 g smør og et par skarvne pølsebiter..MMMM!

Den evige lunsj ...
Vi har vert noe uheldige med været noen av dagene, alt i fra sterk vind, til melkeglass og skinnende sol fra blå himmel. Noe lange dager har det blitt, så vi har virkelig fått testet oss! Takk for turen gutter, det har vert gøy å være på tur med dere!

Her på Haukeli har vi truffet igjen våre følgesvenner Håkon og Henrik, alltid deilig å treffe på de gutta der! Nå skal vi kose oss med full oppvartning og kanskje ein film på Tv'n i kveld?

For videre i turen har vertfall jeg noe å kaste ut av sekken og vi har funnet ut hvordan vi ønsker å bruke tida og dagene mot nord.

I kveld kommer Iduns, Arild med depot og selskap opp mot Finse. Med han kommer Anne Lene som også blir med oss på ferden. Det er så kjekt at folk vil være med på vårt eventyr! 


Vi har det godt folkens ! Livsnyting på høyeste nivå!
Ålreit vær å våkne til...
En av flere titalls blodsukkermålinger som ble gjennomført på turen. Idun er fornøyd med verdien !Gladlaks med med boostermusikk på ørene

Forrykende tempo over Blåsjø

Deilig dag med sikt over heiene

Helge Ingstad holder fremdeles koken


Mange om å brøyte vei !

Den blå timen er i emming :)

3 kommentarer:

 1. Pilsen på Haukeliseter var vel fortjent!God tur videre over Vidda! :)

  Hilsen Halvor i Bø

  SvarSlett
 2. Bergithe Kvæstad26. januar 2012 kl. 22:20

  Så kjekt å se at det går så bra! Bare blide fjes å se og veldig flotte bilder. Spennende å følge med dere. Ha det kjempe bra, krysser fingre for fint vær over Hardangervidda!Forsatt veldig veldig god tur

  SvarSlett
 3. Hei

  Trivelig å følge dere på veien mot Nordkapp.
  God tur videre!

  Ps: Skulle dere ha kart til salgs/låns etter turen er jeg interessert :-)

  Hilsen
  Sanne

  SvarSlett