lørdag 4. februar 2012

Finse

Javell, då har me komne oss til Finse etter ei veke med trasking over Hardangervidda. Med oss på turen nordover har me vore så heldige å hatt med oss Arild og Anne Lene. Kjempestas rett og slett! Som ved fleire anledningar tidlegare har me også slått oss ilag med Håkon og Henrik frå Vinstra, som er ute i same ærend som oss.

Me kan med stor sikkerheit slå fast at me har vore veldig heldige med været over vidda ; sol og stjerneklare netter, knakande flott har det vore ! Hårteigen, jøkulen og Hallingskarvet har lenge vore i horisonten. Med godværet kjem også kuldegradene, og då er det ekstra kjekt å kjenne at vottar, støvlar med kartankar og tjukkgensaren fungerer. Me er skjønt enige om at me har valt riktig skotøy for dei kaldare dagane, Alfa sine seige Northpole BC sko.
I forhold til utstyr forøvrig har alt fungert ganske bra, bortsett frå primusen til Line som trenger ein liten overhaling. Godt me har to brennarar med oss ! Eit lyspunkt derimot er vottane og hanskane frå BJ Sport. Har aldri vore spesilet av hanskar vinterstid, men desse falt i smak. Utruleg hendig med småhanskar når ein skal mekke på primus i - 25 grader !

Me har framleis ikkje merka noko til gnagsår eller vonde akilleshælar, det er nesten for godt! Etter at me fekk pulkane på Haukeli har skuldrene fått god restitusjon. Har ein liten mistanke om at me kjem til å bytte ut stavane våre til fordel for nokre litt kortare. Det kan løne seg med tanke på å spare skuldrer og alboger. Elles er me alt anna enn matleie, me kosar oss maks med maten me tørka i haust og generelt alt me har av proviant forøvrig. Neste delmål blir Tyin der me tar ein svingom innom vene Lærdal ! Det blir kjekt å treffe familli og venner :)


Som gjest på etappa har jeg, Anne Lene, nå vendt nesa tilbakatt til Bø og skole. Jeg kom meg så vidt på toget før jeg angra på at jeg dro fra gjengen på Finse - både Line og Idun, og Håkon, Henrik og Andy. Det har vært en sinnsykt fin tur, min første over Hardangervidda, og jeg håper å få min første tur i Nordland (et sted?) til påsken med den samma gjengen!
Etter turen sitter jeg att med minner om en skikkelig kosetur med lange morrar på DNT-hytter, stjerneklare netter i telt, strålende solskinn, mye og god mat og snacks og norsk hvit natur på sitt aller beste. Men, også noen lange etapper der viljan måtte ta over for energien, et par heftige gnagsår og nå en litt tårevåt togtur tilbakatt til sivilisasjonen.
Klare for avgang fra Haukeliseter

Hard første bakke fra Haukeli og opp på viddene

Teltleir på Manne(vond)vatn - der alle primusa begynte å fuske


Ostepop i lunsjen!Klar for nye eventyr etter ei kald natt på Litlos

Gutta følger etter og holder oss med selskap


Huelykta til Idun sliter, og Arild må stå for reparasjoneneKulda biter i tæra...

... og på rompa

Koking av vann er obligatorisk hver kveld og morraKan det bli bedre? Nei, det kan det ikke!


Lang lunsj i februarsola


Vi nyter det!Sola har gått ned i horisonten

Arild står for utvaskinga på Sandhaug

Sjokolademousse på vintertur er helt fantastisk

Idun studerer kart etter kart

Morgenstund har gull i munn


Nysnøen har lagt seg og sola kommer tilbakatt i fjellheimen


                           Jeg unner dere så sinnsykt denna turen!!! Tusen takk for ei herlig uke, jenter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar